vrijdag 28 januari 2011

jaloezie en het sociale netwerk

ik heb gister een heel interessant gesprek gevoerd met iemand en eigenlijk had ze wel gelijk in wat ze zei. Als je een jaar of twintig geleden uit elkaar ging was het makkelijker om afstand van elkaar te nemen. De enige manier waarop je nog iets mee kreeg over de ander was uit verhalen of je moest elkaar maar net tegen komen. Tegenwoordig is dat toch wat moeilijker met internet..
je moet je nieuwsgierigheid naar de ander wat meer onder bedwang houden want je weet dat als je wilt je aardig op de hoogte kunt blijven van elkaar..
Je ziet een hartje in de msn naam van de ander staat en je trekt al je conclusies..
je kijkt op de hyvespagina van de ander leest eens wat krabbels goh die persoon krabbeld hem/haar wel heel vaak en sluit het bericht altijd af met een kusje..
je kijkt naar de foto's die de ander heeft geupload wat heeft hij/zij gedaan? 
wie waren daarbij?
misschien kijk je nog eens bij een evenement waar gaat hij/zij nog heen..
als je wil kun je alles aardig in de gaten houden..
zeker met dat twitter systeem waarbij iedereen elke seconde van de dag moet laten weten wat die aan t doen is.. en vooral met wie..
Als je vroeger een flinke reis ging maken dan hield je contact door middel van brieven en telefoontjes het duurde veel langer voordat je iets hoorde over de ander terwijl tegenwoordig iedereen wel een reisblog bij houd zodat je als nog weet wat iemand dag in dag uit heeft gedaan..
soms weet je zelfs meer over zijn/haar dagindeling als toen de ander nog gewoon in Nederland woonde..
En ik denk dat het zeker voor relaties die over gaan moeilijker is.
Het is moeilijker om over iemand heen te komen als je dag in dag uit aan een ander herinnerd wordt..
en dan kun je wel zeggen dan kijk je toch niet op zijn/haar facebook pagina of hyves of wat er allemaal wel niet is maar toch ben je nieuwschierig en hou je het maar al te graag in de gaten..
Ik moet eerlijk toegeven dat ik t heerlijk vind om af en toe mensen in de gaten te kunnen houden maar misschien zijn we er met z'n alle ook iets te ver in door gegaan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten